Sugaring is een natuurlijke, effectieve en zachte manier voor het verwijderen van overtollige lichaamsbeharing en stamt al uit de tijd van Cleopatra. Het is minder pijnlijk dan harsen of epileren en het resultaat is een zachte huid, doordat ook de dode huidcellen worden verwijderd. De suiker heeft tevens een hydraterende werking, zodat de huid wordt verzorgd tijdens de behandeling. Het is dus meer dan alleen een ontharingsbehandeling.

Uiteindelijk zullen de haren op langere termijn dunner worden en minder snel aangroeien. Door de zachtheid van de suiker is het mogelijk om ieder lichaamsdeel te ontharen, denk hierbij aan de rug, buik of borst bij mannen of de bikinilijn of full bikini/brazilian bij vrouwen.

In de wordt er met Scandinavian Skin Candy suikerpasta gewerkt. Dit is de enige suikerpasta die Xylitol bevat. Xylitol is antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend.

Door het toevoegen van Xylitol in alle Scandinavian Skin Candy pasta’s, is de ontharing gemakkelijker dan ooit tevoren, terwijl er minder roodheid of irritatie van de huid ontstaat, in vergelijking met de traditionele suikerpasta.