Cupping therapie is een heel oude en universele behandelwijze, die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel  van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit China. Cupping wordt toegepast op de acupuntuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft blokkades van Chi op. Ook verhindert cupping dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid.

De cupping massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. Er kan met deze massage cosmetisch gewerkt worden en therapeutisch.

De cupping massage bij Skin and Style is zonder bloeduitstortingen zoals bij de traditionele cupping therapie. Laten we de cups staan dan krijg je natuurlijk wel deze “Cup Kiss”.

Hoe werkt cupping?

Door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt los gelaten. Door de cups over de huid te bewegen ontstaat een ontspannende en helende werking.  Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.

Bij Skin and Style wordt gebruik gemaakt van de cups van Bellabaci, dit zijn medicinale siliconen vacuüm cups.

De voordelen van de Bellabaci Cups:

  • Ze zijn doorzichtig waardoor je goed kunt zien wat er in de cup gebeurd.
  • Ze breken niet, lange duurzaamheid.
  • Omdat ze van siliconen gemaakt zijn kun je ze reguleren, dus mocht het te pijnlijk zijn dan knijp je in de cup waardoor het vacuüm los verminderd en je oppervlakkiger er mee kunt werken of je houdt de cup zelf iets ingeknepen zodat je hem zelf kunt reguleren.
  • Er zijn zachte, medium en harde cups. Hoe harder de cup hoe meer vacuüm hij trekt als je de buiken van de cup tegen elkaar knijpt dan op de huid plaatst en los laat. Ook zijn er speciale cups voor het gezicht.
  • Bellabaci cups worden niet plakkerig als ze in aanraking komen met oliën.
alpha-wit
malima-logo
skincandy-logo
loveli-logo