cellulite-foto-header

“Kus je cellulite vaarwel”

Een nieuwe, innovatieve en zeer effectieve manier om met behulp van de cups cellulite te bestrijden.

Wat is het verschil tussen cellulitis en cellulite?

Cellulitis is een chronische ontsteking aan het bindweefsel, een zeer pijnlijke aandoening.

Cellulite zijn bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel sinaasappelhuid genaamd.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite.

  1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen
  2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
  3. Verklevingen van huidlagen
  4. Verslapping van de huid

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie

Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten.

Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.

3. Verklevingen van huidlagen

We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen.
Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.

4. Verslapping van de huid

Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.

Cellulite behandeling in combinatie met VIT-ICE®  CRYO THERAPEUTISCHE IJSMASSAGE

Cryotherapie betekent het therapeutische gebruik van kou.

  • Tonifieert huidmetabolisme
  • Stimuleert de bloed- en lymfecirculatie.
  • Voorkomt zwelling

Het beste resultaat wordt verkregen door minimaal 8 behandelingen eens per week in de salon te ondergaan en thuis 3 keer per week het gebied te cuppen. Gebruik hierbij de Cellulite Be Gone Genie, een product op basis van 100% kokosnootolie met een heerlijke geur, ook te gebruiken bij striae, disbalans van de schildklier, afvallen, prikkelbaar darmsyndroom.

De cups met lauw water en desinfecterende handzeep, zoals Dettol schoon gemaakt worden.

8 behandelingen in combinatie met Vit Ice Cryo ijsmassage € 325 incl. set met 2 verschillende body cups en Genie Cellulite Be Gone t.w.v. € 75.

alpha-wit
malima-logo
skincandy-logo